In memoriam mevrouw Harmina (Harmien) de Haan – Bobbink

Overleden mevrouw Harmina (Harmien) de Haan – Bobbink

Geboren    op 3 mei 1935  in Zutphen

Overleden op 19 april 2021 in Amersfoort

Na een kort ziekbed overleed op 19 april jl. Harmien de Haan, Anna van Saskenlaan 11. Harmien was een veelzijdige vrouw. Natuurlijk en in de eerste plaats echtgenote van Cor de Haan al meer dan 60 jaar, en trotse moeder van Pauline en Robbert. Daarnaast een warme schoonmoeder en zeer betrokken Oma. Het gezins- en familieleven stond bij haar op de eerste plaats. Toch was zij een vrouw die ook haar eigen weg zocht.

Al vroeg in haar huwelijk had Harmien een eigen baan en dus eigen verdiensten en een eigen bankrekening. Ze werkte bij Heineken, zij was een soort van gastvrouw voor het zusterhuis van de Lichtenberg en jaren overblijf juf van de Montessorischool. Dit laatste heeft zij tot na haar 80ste volgehouden.
Bij dit alles was zij bijzonder leergierig. Volgde menige cursus, leerde Bridgen, Frans en Engels. Harmien was dol op lekker eten met een goed glas wijn. Deze kwamen het meest tot hun recht op de vele vakanties naar Zwitserland. Harmien heeft zoals de zelf zei een goed leven gehad.

Op 26 april namen we in de Lichtzaal van Rusthof afscheid van haar. Wij gaven haar de laatste eer met haar favoriete klassieke muziek, toespraken van haar man en twee kinderen en luisterden naar de woorden van I Corinthiërs 13.
Cor en zijn kinderen zullen haar bijzonder gaan missen. Harmien wist zich verzekerd van de hemel. In die bestemming vond zij rust en vrede.

Ds Rob Doesburg

X