In memoriam mevrouw Anneke Brons, geboren Pol

Overleden mevrouw Anneke Brons, geboren Pol

Geboren     in Amersfoort op   1 juni 1944
Overleden in Amersfoort op 20 mei 2021

Anneke Brons was al langer ziek maar haar overlijden kwam toch onverwacht. Ze had de kerkdienst met Hemelvaart in de Dorpskerk nog meegemaakt en zij was in deze tijd van corona een trouwe deelnemer van de digitale gesprekskringen in onze gemeente.

Anneke was een aimabele, actieve vrouw vol belangstelling voor anderen en ze had interesse in veel verschillende dingen: ze hield van bridgen, golfen en wandelen. Ze las graag en was geïnteresseerd in geloof en bijbel. Ze kon intens genieten van het leven en de natuur. Bovenal was ze een lieve en zorgzame moeder voor Maarten en Saskia die met haar man en haar twee kinderen in Washington woont. Ze was een trotse oma van Dylan en Jason. Er was geen gesprek waarin ze niet vertelde hoe zij genoot van het regelmatige verblijf in Amerika bij het gezin van haar dochter.

Anneke is geboren en getogen in Amersfoort en trouwde op jonge leeftijd met Wim. Beiden waren ze gedreven om in hun leven iets op te bouwen. Bij Wim resulteerde dat in een eigen bedrijf en bij Anneke in een combinatie tussen avondstudies, werken en de zorg voor haar gezin. Het was een grote klap voor haar en haar kinderen dat haar man op een leeftijd van 52 jaar in 1997 overleed. Na zijn overlijden verhuisde Anneke naar haar appartement in Achterveld en bouwde ze een nieuw leven met veel sociale contacten op. Ook onze kerk maakte daar deel van uit. Het geloof in God en in Jezus werd voor haar een belangrijke steun in het omgaan met haar ziekte.

Op haar rouwkaart geeft ze een prachtige boodschap mee: Ik wens jou vrede om wie je bent, dat je lacht en huilt met alle mensen die je kent, (…) in het donker loop ik naast je als een trouwe engel, ik ben hier, wij gaan samen, heel je leven lang.

Op woensdag 26 mei 2021 hebben we in een dienst in de Marcuskerk afscheid van haar genomen en daarna werd Anneke met Wim herenigd op de begraafplaats Oud Leusden.

We wensen haar kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte toe in het gemis.

Ds Anette Sprotte

X