In memoriam mevrouw Hermien Gerrits – Eikenaar

Overleden mevrouw Hermien Gerrits -Eikenaar

Geboren    op 30 oktober 1949 in Hattem
Overleden op 31 januari 2024 in Amersfoort

Na een korte periode in het ziekenhuis stierf op 31 januari Hermien Gerrits – Eikenaar. Lang woonde zij aan de Koningin Julialaan 3, sinds enkele jaren aan De Biezenkamp 130.

Hermien was de spil in een hecht en warm gezin.
Haar sociale rol in het gezin maar ook daarbuiten stond voorop. Gastvrijheid en gezelligheid stonden bij Hermien hoog in het vaandel. Maar wanneer je een pleister nodig had, kon je beter even langs de buren gaan dan zoeken in huis.

Hermien hield enorm veel van muziek. Van rock tot popmuziek. Ze was altijd aan het zingen, liefst met een dansje erbij. Ze heeft zelfs een poosje in een band gezongen.

Naast de zorg voor haar gezin, werkte Hermien als verpleegkundige in de psychiatrie. Ze had er een leidinggevende functie en begeleide HBOV studenten.

Haar zelfstandigheid werd ondermijnd door een CVA. Hermien was een knokker en herstelde daarvan, ze kon weer zelf autorijden en optrekken met de kleinkinderen. Samen met Marius haar man heeft ze vele verre vakantiereizen gemaakt. Met als hoogtepunten Zuid-Afrika en Thailand. Een tweede keer werd zij getroffen door een CVA. Na een poosje revalideren in Doorn, keerde haar motoriek weer voor een belangrijk deel terug. Ze vond enorm veel herstelkracht in de liefde van haar man, kinderen en kleinkinderen.

Lang hebben Hermien en Marius gelovig onderdak gevonden in de Dorpskerk. Het afscheid van Hermien op vrijdag 9 februari, moest in het teken staan van ‘het vieren van het leven’. Dat deden wij dan ook. Met mooie toespraken van Ben en Mariska en geweldig mooi lied gezongen en gespeeld door Ben en Sander.

Hermien zou niets liever wensen dan dat Marius, Ben, Mariska en de kleinkinderen doorgaan met het vieren van het leven!

Ds Rob

X