In memoriam mevrouw Ine Cornelia de Vries – Bruins

Overleden mevrouw Ine Cornelia de Vries – Bruins

Geboren    op 12 november 1932 in Schiedam
Overleden op 16 januari 2024 in Achterveld

Op 16 januari overleed op 91 jarige leeftijd mevrouw Ine de Vries- Bruins.
Ine was een betrokken kerkganger in de Marcuskerk sinds ze met haar man Douwe in Leusden kwam wonen, waar ze samen met hun vijf kinderen een warm thuis vormden. Ine en Douwe waren beiden actief in
de kerk, Ine vanuit haar liefde voor muziek: ze zong in de cantorij, speelde orgel bij diensten in de Marcuskerk en ze was pianist in de Lisidunahof.

Na het overlijden van Douwe in 1999 was de kerk belangrijk voor Ines sociale contacten, ze was er gekend en kwam er graag. Of het nu op de ouderenmiddag was, bij de Tast toe-maaltijd, of bij de koffie inloop op dinsdagmorgen.

We hebben God gedankt voor haar leven en voor al wat zij betekent heeft en nog steeds betekent voor mensen. Het licht werd ontstoken, als belofte van leven en natuurlijk klonk prachtige muziek. Ook haar lievelingslied: ‘Die mij droeg op adelaarsvleugels…’ kreeg een plek, met daarbij twee Bijbellezingen waarin het beeld van God als adelaar beschreven werd.
Een beeld over de draagkracht van God en de spanwijdte van zijn vleugels… Zo is ze losgelaten, in vertrouwen op God, wiens liefde en trouw groter en weidser is dan ons aardse bestaan.

De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Ds. Erica

X