In memoriam mevrouw Kunje te Winkel – Fokkens

Overleden mevrouw Kunje te Winkel – Fokkens

Geboren    op 12 juni 1936
Overleden op 13 februari 2021

Kunje te Winkel – Fokkens werd geboren als dochter in een ondernemersfamilie. De ouders van de eigenzinnige Kunje verwachtten van haar dat ook zij in het bedrijf zou gaan werken. Maar Kunje trok haar eigen plan. Ze trouwde met Jan. Samen kregen ze een pracht zoon Gerhard.

Jan was een dominee en Kunje te Winkel werd in hart en nieren de vrouw van de dominee. Vele jaren was zij de steun en toeverlaat van haar man, samen dienden ze verschillende gemeenten en de gehele kerk.

Gastvrijheid was voor haar vanzelfsprekend. Elke bezoeker werd getrakteerd op haar onverdeelde aandacht, kopje thee, met een behoorlijke koek. Het gesprek aan de keukentafel, kende ernst, maar met Kunje kon je ook enorm lachen. Het was haar manier om dingen te relativeren.

Betrekkelijk kort na het overlijden van haar lieve man Jan, moest Kunja haar vertrouwde huis aan de Grienden verlaten voor een appartement in het Elisabeth verpleeghuis in Amersfoort. Daar heeft zij zeker een goede tijd gehad. Totdat ook daar corona de mensen en ook Kunja ziek maakten.

Aanstaande zaterdag (20 februari) nemen we afscheid van haar op de begraafplaats Rusthof. Natuurlijk kijken we met Gerhard terug op haar kleurrijk leven en bevestigen wij ons vertrouwen in de Here God met de woorden van Psalm 23, een van Kunje’s geliefde Bijbelteksten.

Ds Rob

X